pix/259_top.png
Välkommen Menyn Inredning Om Caféet Hitta hit & kontakt

Om Caféet

För många både svenska och utländska turister och besökare har Älvhöjden blivit en årligt tradition.

Strax intill Caféet spelade Ingmar Bergman in scener till filmen "Jungfrukällan" och några hundratal meter bort vid kyrkan spelades scener till "Natvardsgästerna" in. En annan känd Svensk, Anders Zorn, hade Skattungbyn som en av sina mest omtyckta arbetsplatser och vistades där flera somrar. Han målade bland annat Till Dans i Skattungbyn 1880, 20 år gammal och det året han hade sitt stora genombrott.

Bredvid Caféet står även trollbjörken, som inte fäller sina löv på vintern. Den ursprungliga björken finns inte kvar men på dess plats växer en ny björk upp med samma egenskaper. Fråga i caféet eller byn om sägnen om jätten och trollbjörken så får du veta mer.

När man är ute på caféets veranda och ser de milsvida skogarna över bergen förstår man varför besökarna säger att Café Älvhöjden är Sveriges vackrast belägna café.

Caféet är ett familjecafé som startades 1936 av Systrarna Lustig (Allis Lustig, gift Svälas och Anna Lustig). Idag driver Bernt och Lena framgångsrika och populära familjecaféet som för så många har blivit en årlig tradition.

Café Älvhöjden

Login
Café Älvhöjden i Skattungbyn - Sveriges vackrast belägna caféskattungeportalen.se